Sol, strand og lange grillaftener

Når det er sommer, elsker vi danskere at komme ud i naturen. Der er mange flere ting vi kan lave når vejret er godt, og det nyder vi. Vi har ikke mange sommerdage i Danmark og ofte kan man ikke regne med det danske vejr. Men når det endeligt er godt, er det tid til at nyde det.

Sol og strand

Man kan let bruge en hel dag på stranden når vejret er godt. I Danmark har vi nogle af de dejligste strande og vi har mange af dem. Faktisk har vi i Danmark 8.750 km kystlinje og der er aldrig mere end 50 km til den nærmeste kyst uanset hvor i landet du befinder dig. Så der er altid god mulighed for at komme ud til havet.

Når man skal til stranden kan man, inden man tager hjemmefra, pakke en madpakke med en god frokost, drikkevarer og lidt snacks. Har man som forældre en god bog eller et blad med og legetøj til børnene, vil en dag ved stranden flyve afsted. Når man bruger en hel dag ved stranden i høj solskin, skal man huske at have godt med solbeskyttelse på. Man skal smøre sig ind med solcreme flere gange dagligt og man skal især huske at tage et nyt lag solcreme på når man har badet og når man har svedt. På den måde er man er sikker på at være fuldt beskyttet mod solens skadelige UV-stråler. Det kan være besværligt at give børn nok solbeskyttelse på når de leger i vandet i løbet af dagen og ligeledes er det hårdt for små babyer at være med på stranden. Derfor kan UV badetøj til baby og børn være et godt valg. Det der er smart ved badetøj med UV-beskyttelse er materialet og så er der oftest lange ærmer og ben i, så huden er fuldt beskyttet. Så er man ikke nødsaget til hele tiden at smøre sine børn ind i solcreme i løbet af tagen. 

Lange grill aftener i haven

Vi har i Danmark nogle af de hyggeligste, og ofte varme, lange sommeraftener. Mange nyder at pakke en engangsgrill, grillpølser og tilbehør og så tage på stranden om eftermiddagen og aftenen for at grille og spise aftensmad.

Ellers inviterer vi ofte gæster over til grillmad og hygge langt ud på aftenen. En god grillaften med vennerne starter ofte ud med eftermiddagshygge i haven med et godt glas vin efterfuldt af lækker sommermad.

Der er mange forretter som hitter om sommeren og det er isæt lette retter som ikke fylder for meget i maven. Hovedretterne laves tit på grill og kan være alt lige fra pølser, bøffer, steaks, mørbrad, grillspyd og meget andet. Tilbehør der er populært til hovedretten, er flutes, krydrede kartofler og lette salater der kan indeholde sæsonens grøntsager og bær – salater er altid lidt mere spændende om sommeren end om vinteren, da vi har et større udvalg af tilbehør i sommermånederne. Som dessert er is altid populært, især om sommeren og til isen kan man servere et lille stykke chokoladekage og bær.