Festivalsæsonen er startet!

Når sommeren nærmer sig, betyder det også at vi nærmer os årets festivaller. Du kan finde alverdens festivaller rundt omkring i Danmark og der er musik til enhver smag. Der er festivaller på bare enkelte dage og festivaller der er op til en hel uge lang.

Festivaller over hele landet

Festivalsæsonen starter ud i starten af maj måned med SPOT festival i Århus. Det der er specielt ved SPOT-festival er, at det især er nye danske navne der får lov til at spille og vise det musik de har at byde på.

I maj og starten af juni er der mange lokale festivaller som: Jelling Musikfestival, Herning Rocker, Vi elsker 90’erne, Esbjerg Rock Festival og den store gadefest Distortion i København.

En af Danmarks store og nyere festival er NorthSide festival i Aarhus. Denne festival er fra torsdag til og med lørdag og festivallen bliver større og større hvert år, og tiltrækker gæster fra hele landet – og udlandet.

Nordens største festival findes i Danmark

Danmarks, og Nordens, største festival bliver afholdt i slutningen af juni og starten af juli og er over én hel uge – Nemlig Roskilde Festival. Til Roskilde Festival kommer der mange store navne og især Orange scene er et sted mange kunstnere drømmer om at spille på. Festivallen er kendt i mange dele af verden og gæster kommer langvejs fra for at opleve stemningen. Den musik der spilles til Roskilde Festival, er primært pop og rock, men der er også mange events og anden underholdning som man kan afprøve. Festivallen blev afholdt første gang i 1971 og er afholdt hvert år lige siden. Overskuddet fra Roskilde Festival går til kulturelle formål og velgørende arbejde.

Danmarks smukkeste festival

Skanderborg Festival – også kendt som Smukfest er Danmarks smukkeste festival. Festivallen afholdes blandt Skanderborgs smukke bøgetræer og tæt på søerne omkring byen. Musikken til Smukfest er primært danske artister som både er kendte og kommende talenter. Festivallen er meget populær og de seneste år er billetterne blevet udsolgt på rekordtid. Festivallen blev første gang afholdt i 1980 og siden da, er den kun blevet større og meget mere populær. 

Måske gider du ikke på festival?

Der er mange danskere der elsker festivaller, men der er også mange der ikke bryde sig om det. Der er selvfølgelig også en masse andre aktiviteter man kan lave i Danmark om sommeren hvis man ikke vil på festival. Danmark har mange dejlige strande og hyggelige områder. Så pak tasken med en bikini eller et par badebukser og en madpakke og tag ud i den danske sommer.